Uniwersytet
Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie do 13 września 2021
roku prowadzi rekrutację na studia. Wśród wielu nowych kierunków studiów
uruchomionych w tym roku akademickim znajduje się m.in. Produkcja i marketing
żywności - kierunek adresowany do kandydatów pochodzących z terenów wiejskich.
Ukończysz Produkcję i marketing żywności - uzyskasz kwalifikacje rolnicze!
Uniwersytet
Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie zaprasza kandydatów
do studiowania na nowym kierunku - produkcja i marketing żywności (studia I
stopnia, zakończone uzyskaniem tytułu inżyniera, trwają 7 semestrów,
kształcenie odbywa się na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych).
Celem
kształcenia na kierunku produkcja i marketing żywności, studia I stopnia o
profilu praktycznym, jest przygotowanie specjalistów posiadających wiedzę i
umiejętności z zakresu produkcji i przetwarzania żywności oraz marketingu
produktów rolno-spożywczych, zarządzania rolnictwem w fazie przetwórstwa,
przechowalnictwa oraz dystrybucji, specjalistów wyposażonych w kompetencje
łączące specjalistę z technologii żywności ze specjalistą ds. marketingu.
Program
kształcenia kładzie nacisk na wykształcenie umiejętności praktycznych, które
przygotowują do pracy w różnych w sektorach gospodarki i instytucjach
związanych z produkcją żywności i jej zbytem. Praktyczny charakter studiów
pozwoli na zdobycie umiejętności, które przygotowują do podjęcia pracy w
zakresie produkcji surowców spożywczych, przetwarzania, utrwalania,
przechowywania i kontroli jakości żywności oraz jej dystrybucji, a także
ułatwiających uruchomienie własnej działalności gospodarczej np. w zakresie
przetwarzania i zbytu żywności.
Po
ukończeniu studiów produkcja i marketing żywności, absolwent uzyskuje
kwalifikacje rolnika. Program studiów, opracowany we współpracy z
przedstawicielami biznesu, zaprojektowany jest w sposób gwarantujący
wykształcenie wszechstronnie przygotowanych specjalistów, którzy będą posiadali
kompetencje umożliwiające im dynamiczne wejście na rynek pracy i objęcie
funkcji liderów zespołów zadaniowych i kierowniczych w krajowych
przedsiębiorstwach z branży szeroko pojętego sektora rolniczego. Więcej
informacji o kierunku na platformie rekrutacyjnej Uniwersytetu: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/offer/2021Z/programme/07-PMZ-I/?from=field:07-PMZ
Przypomnijmy,
że rekrutacja na wszystkie kierunki studiów w Uniwersytecie trwa do 13 września
2021 roku. Uczelnia uruchomiła w roku akademickim 2020/2021 oprócz produkcji i marketingu żywności, jeszcze
inne, nowe i atrakcyjne kierunki studiów. Wśród nowości znajdują się także:
-
psychologia, jednolite studia magisterskie o profilu praktycznym,
-
informatyka, studia II stopnia,
-
pielęgniarstwo, studia II stopnia,
-
iberoznawstwo, studia II stopnia.
Chcesz się zarejestrować kliknij Rekrutacja UJD